Reseinformation

 Nästa resa är den 22:a februari till 7:e mars 2019

Resans pris varierar beroende på valt boende och sträcker sig från 23.000 kr till 25.500 kr

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå till Entebbe t.o.r.
  • Transfer från Entebbe till hotellen i Jinja, t.o.r.
  • Boende med frukost 13 nätter.
  • Välkomstmiddag,
  • Stadsrundtur,
  • Guidad tur vid Nilens källa med flodbåtstur på Nilen och Victoriasjön.

Utflykt till en genuin Ugandisk by med lunch!

Långtidsparkering Åker du från Skellefteå tillhandahålls långtidsparkering utan kostnad på Skellefteå Airport.

Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd kan tecknas och kostar 975 kronor. Avbeställningsskyddet gäller om du måste avboka resan på grund av att du blivit sjuk och kan visa läkarintyg.

Betalning av resan Bokningsavgiften, 2 500 SEK, skall vara Source of the Nile Travels AB tillhanda inom 14 dagar efter bokning. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning, men dras av priset vid slutbetalning. Den slutliga betalningen ska vara oss tillhanda senast 30 novemberSurce of the Nile Travels AB Bankgironummer 550-5177

Skicka en kopia av ert pass.

Visum Visum kostar 100$ och betalas på flygplatsen i Entebbe. Enklast är att växla kontanter i Sverige för en snabb hantering på flygplatsen i Uganda.

Vi följer Konsumentverkets allmänna villkor för paketresor och innehar Kammarkollegiets resegaranti enligt resegarantilagen. 

Språk Engelska är det officiella språket i Uganda. Det finns över 50 olika språk i landet.

Elektricitet Strömstyrkan är 240 volt och trebenade kontakter används. Kom därför ihåg att packa med en adapter.

Tips att ta med på resan

  • Ficklampa, vätskeersättning, handsprit, solskydd, myggmedel.
  • Långbyxor och långärmade skjortor som skyddar mot mygg efter solnedgången och mot den starka solen under dagtid.
  • Keps eller solhatt.

 Valuta 1000 Ugandiska shilling är ca 3 svenska kronor. Det går inte att växla Ugandiska shilling utanför Uganda. Ta gärna med dollar. Uttagsautomaterna fungerar för Visa-kort och i vissa fall även för Mastercard.

Försäkringsskydd

Det är viktigt att du är rätt försäkrad innan du påbörjar resan eller har kontrollerat om reseförsäkring ingår i din hemförsäkring. Med reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Resenärer till Uganda bör se till att ha gällande reseförsäkring som även omfattar medicinsk evakuering med flyg.

Övriga upplysningar

Uganda besöks årligen av något tusental personer från Sverige. De flesta besökare kommer som turister eller deltagare i studiegrupper från skolor och universitet, enskilt eller i mindre grupper. Bland de populäraste turistmålen märks bergsgorillorna i Bwindi och Mgahinga nationalparker i sydväst, landets övriga nationalparker, området kring Victoriasjön samt huvudstaden Kampala. Svenskar på besök uppmanas att hålla god kontakt med sina anhöriga hemma. Efter händelser som ger upphov till internationell medierapportering är det värdefullt om besökare själva snabbt hör av sig till anhöriga och informerar om sin situation. Uttag i bankautomater kan göras med Visa-kort, (vissa automater tar också Mastercard). På större mataffärer och vissa restauranger kan man betala med internationellt gångbara kort. Det går också lätt att överföra pengar via till exempel Western Union. Svenska mobiltelefoner fungerar i Uganda. Mobiltelefonnätet är väl utbyggt över större delen av landet och fungerar för det mesta utmärkt (inklusive 3G/mobilsurf, men se upp för höga så kallade roamingavgifter). Det är enkelt och billigt att köpa lokalt kontantkort. Internetcaféer finns på de flesta ställen man som tillfällig besökare har anledning att passera.

Vaccinationer(http://www.1177.se/Vasterbotten/Tema/Vaccinationer/)

Gula febern

Vaccination rekommenderas för alla resenärer. ( det är ett krav att ha med vaccinationsintyg)

Hepatit A

Vaccination rekommenderas för alla resenärer.

Hepatit B

Vaccination rekommenderas om man ska stanna i mer än tre veckor. Men även om man stannar kortare tid och riskerar att bli smittad via en sexuell relation eller genom kontakt med sprutor rekommenderas vaccination.

Malaria

Läkemedel mot malaria rekommenderas för alla resenärer.

Turistdiarré

Det finns inget registrerat vaccin mot turistdiarré i Sverige, men vissa resenärer kan ibland rekommenderas att använda ett drickbart vaccin mot kolera. Det rekommenderas i första hand om man har en sjukdom som kan förvärras av diarré  

Kontakt:
E-post: info@sourceofthenile.se

 Tel: 070-3293655
Webbadress: www.sourceofthenile.se

Vi förbehåller oss rätten att korrigera priserna vid oväntade förändringar.